Ondernemers actief in het Rozenprieel  
17-2-2009 - Ymere, Overig
In het buurthuis in de wijk Rozenprieel is vrijdag 30 januari 2009 de eerste bijeenkomst georganiseerd voor ondernemers die in deze buurt gevestigd zijn. Samen met Ymere kunnen ze meer voor de wijk betekenen. Oude stadswijken bloeien vaak op met de komst van bedrijvigheid en winkels. Ondernemers zorgen voor werkgelegenheid en met hun producten en diensten verhogen zij de kwaliteit van wonen in de wijk.




Bij een onderzoek van woningcorporatie Ymere is gebleken dat er naast de circa twintig zichtbare bedrijven, veel ondernemers staan ingeschreven in deze buurt. Zij werken veelal vanuit (een kantoor aan) huis. In totaal zijn er ruim 170 bedrijven economisch actief in het Rozenprieel!

Bijeenkomst
De eerste bijeenkomst was een kennismaking. Deze is georganiseerd door vier ondernemers en Ymere. Er was werk te zien van kunstenaars uit de buurt. Op de volgende bijeenkomsten wordt er concretere invulling gegeven aan de gedachte wat de ondernemers voor elkaar en de wijk kunnen betekenen. Zo hebben zich reeds enkele ondernemers aangemeld om te helpen met het organiseren van een ‘beursvloer’ bijeenkomst, waarbij bedrijven uit Rozenprieel reclame kunnen maken voor hun diensten en met elkaar kunnen netwerken. Voor meer informatie en contact met de ondernemers in het Rozenpriel kunt u een e-mail sturen naar rozenprieel at gmail.com

Rozenprieel
Rozenprieel is één van de wijken in Haarlem waar bewoners, gemeente, basisscholen, ondernemers, welzijn, politie en corporaties een wijkcontract af hebben gesloten. Daarin zijn afspraken vastgelegd voor een termijn van twee jaar over onder andere veiligheid, een schone woonomgeving, kunst en groen in de wijk. Voor de lange termijn wordt nu een wijkvisie ontwikkeld.






Commentaar 
U mag na 90 dagen geen reactie meer achterlaten.