Ontwerp Gasthuisvest en Kampervest vastgesteld door College 
Het College van B&W heeft op 1 september 2009 het defintief ontwerp van Gasthuisvest en Kampervest vastgesteld.

De belangrijkste aspecten zijn het aanleggen van een vrijliggend fietspad, vernieuwen van verhardingen en openbare verlichting en het instellen van éénrichtingsverkeer op de Kleine Houtbrug.





Met het instellen van éénrichting op de Kleine Houtbrug, wil de gemeente voorkomen dat sluipverkeer rijdt via de Kleine Houtweg (fietsstraat), over de Gasthuisvest en de Raamvest naar de Wilhelminastraat. Volgens de gemeente wordt de Kleine Houtweg -nu een fietsstraat- te zwaar belast door auto’s.

Een aantal bewoners juichte het nieuwe plan hartelijk toe op de inspraakavonden. Andere bewoners hadden kritiek op de plannen. Vooral het instellen van éénrichtingsverkeer op de Kleine Houtbrug viel niet bij iedereen in goede aarde. Deze bewoners vreesden te moeten omrijden via de Eendjespoortbrug waar de doorstroming toch al niet goed is. Volgens de gemeente wegen de voordelen van instellen van éénrichtingsverkeer op de Kleine Houtbrug op tegen de nadelen van enkele bewoners. Het grote voordeel van het eenrichtingsverkeer is volgens de gemeente dat het sluipverkeer drastisch zal verminderen.

De gemeente hoopt met de uitvoering van het plan te kunnen beginnen in april 2010.


Commentaar 
U mag na 90 dagen geen reactie meer achterlaten.