Bezwaren tegen definitief ontwerp kruising Kleine Houtweg - Gasthuissingel  
Wijkraad Welgelegen en de Fietsersbond hebben ernstige bezwaren geuit tegen het definitief ontwerp Gasthuisvest-Kampervest.

In het definitief ontwerp heeft de gemeente ook wijzigingen aangebracht op de kruising van de Kleine Houtweg en Gasthuissingel.

In het definitief ontwerp zijn namelijk de verkeerslichten weggehaald, die op de kruising Kleine Houtweg - Gasthuissingel nu nog een veilige oversteek van fietsers en voetgangers waarborgen.



Wijkraad Welgelegen en de Fietsersbond hebben het College van B&W verzocht de verkeerslichten alsnog in het ontwerp op te nemen.

Cora Gravesteijn heeft de bezwaren van Wijkraad Welgelegen en de Fietsersbond toegelicht tijdens de vergadering van de Commissie Beheer van de Gemeenteraad op 17 september jl.


De volledige inspraaktekst:
----------------------------------------------
Geachte raadsleden,

Op donderdag 17-9 (vanavond) staat het DO Gasthuisvest-Kampervest op de agenda van de commissie Beheer. Het is een stuk dat ter kennisname aan de commissie wordt aangeboden.
Op één punt hebben de wijkraad Welgelegen en de Fietsersbond ernstige bezwaren tegen het ontwerp; dat betreft de verkeersonveiligheid die op de kruising Kleine Houtweg – Gasthuissingel gaat ontstaan.

Volgens het DO verdwijnen de VRI-installaties op de Gasthuissingel (GHS) en de Kleine Houtweg (KHW). Daar komen alleen geleidingsblokken voor de oversteek van fietsers en voetgangers voor terug. Het zicht vanuit de KHW op de Gasthuissingel is beperkt (zie bijlage). Op de KHW is een VMBO gevestigd. Vele schoolgaande kinderen zullen de oversteek van de KHW naar de Kleine Houtbrug gaan maken. Er zijn geen snelheidsremmende maatregelen genomen op de GHS door bijvoorbeeld de aanleg van een (50 km.) drempel.
Wij vrezen dat zonder aanvullende maatregelen de verkeersonveiligheid op dit kruispunt toeneemt. Wij verzoeken de commissie niet met het DO in stemmen en het ontwerp aan te passen. Met de inrichting van de KHW als fietsstraat is destijds afgesproken dat de VRI-installaties op de Kleine Houtweg – Gasthuissingel gehandhaafd zouden blijven. Wij verzoeken u het college op te dragen de VRI’s (opnieuw) in het ontwerp op te nemen.

Wijkraad Welgelegen
Cora Gravestijn
Fietsersbond
René Rood

------------------------------------------

Op 1 oktober staat dit onderwerp wederom op de agenda van de Commissie Beheer. Wij hopen dat er goed geluisterd is naar de ernstige bezwaren, en we houden u op de hoogte van de verdere voortgang.

Lees ook: Ontwerp Gasthuisvest-Kampervest vastgesteld door College, 8 september 2009

Commentaar 
U mag na 90 dagen geen reactie meer achterlaten.