Inspraak Bomenbeleidsplan 
21-10-2009 - Uitnodiging, Gemeente, Groen
Bomenbeleid 2009-2019

In de gemeente Haarlem staan zo'n 58.000 bomen in het openbaar groen, begraafplaatsen, kinderboerderijen, sportcomplexen, openbare speelgelegenheden en speeltuinen.

De gemeente presenteert nu het "Bomenbeleidsplan 2009-2019". Met dit plan wil het College vastleggen wat de visie is van de gemeente op bomen en op welke wijze deze visie gerealiseerd gaat worden.

Op maandag 2 november organiseert de gemeente een inloopavond voor geïnteresseerden. Deze wordt gehouden van 16.00 tot 20.00 uur in de Commandeurszaal van het Noord-Hollands Archief, Jansstraat 40 2011 RX Haarlem.




Inwoners van Haarlem en belanghebbende organisaties kunnen tot en met 25 november 2009 hun visie geven op het Bomenbeleidsplan 2009-2019.

Inspraakprocedure
Iedere Haarlemmer of andere belanghebbende kan meepraten over het Bomenbeleidsplan. Het is ook aangeboden aan de wijkraden en Bomenwachters.

Reacties moeten vóór 25 november bij de gemeente binnen zijn.

-Download het bomenbeleidsplan, PDF 6,7 MB

-Download het Reactieformulier Inspraakavond, PDF 8 Kb.

-Lees het bericht op de Haarlem.nl en laat online uw reactie achter


Groene ambities?
De "groene ambities" van het Haarlemse College lagen eerder dit jaar onder vuur. Naar aanleiding van het in september 2009 gepresenteerde 'Groenstructuurplan 2020' werd er in inspraakreacties van belanghebbende organisaties stevige kritiek geuit op dit plan; het College zou veel te weinig ambitie tonen.

Ook zijn er volgens de belanghebbenden die zienswijzen indienden veel fouten gemaakt. Om er eens eentje te noemen: er staat in het 'Buurtpaspoort Rozenprieel' (een bijlage van het Groenstructuurplan) onder meer dat het Engelandpark in de Europawijk op 300-500 meter afstand van het Rozenprieel ligt. Dat klopt natuurlijk niet, het enige park in de buurt van de Roos is het Frederikspark. Het Frederikspark vervult daarom ook voor het Rozenprieel een belangrijke recreatieve functie. Het Frederikspark wordt echter van alle kanten bedreigd: de gemeente wil er een ondergrondse parkeergarage aanleggen en zal ook één dezer dagen een bouwvergunning afgeven voor de bouw van noodlokalen in het Frederikspark ten behoeve van de Dreefschool.. Veel belanghebbende organisaties concludeerden dat de gemeente niet alleen teleurstellend weinig animo toont om geld uit te trekken voor de aanleg van meer openbaar groen, maar ook dat de gemeente nauwelijks moeite doet om het aanwezige groen in de stad te behouden.

Het is nu de vraag hoeveel ambitie er is bij de gemeente Haarlem om het aantal bomen in de stad uit te breiden, danwel te behouden.

-Download Buurtpaspoort Rozenprieel, PDF 536 Kb.

-Zie een overzicht van inspraakreacties en zienswijzen op Haarlemsbouwplannen.nl mbt het 'Groenstructuurplan 2020'

-Zie het Rozenprieel.nl artikel over het Groenstructuurplan, 26 sept. 2009

-'De gemeente komt totaal niet op voor het groen', HD 23 sept. 2009


Commentaar 
U mag na 90 dagen geen reactie meer achterlaten.